Vaccinationer før afrejsen til Zanzibar

Zanzibar vil uden tvivl byder på mange oplevelser og minder for livet. Undgå at de bliver fra en dårlig oplevelse fra sygesengen.

Vaccinationer til rejsen

Når en rejse tager en til en meget eksotisk destination som Zanzibar, er det vigtigt at have styr på sine vaccinationer. Der kan potentielt være mange farlige sygdomme i sådan et område, og det er derfor vigtigt at beskytte sig mod dem.

Undersøg altid hos relevante kilder, hvad der kunne være af sygdomme i området og hvilke vacciner som er nødvendige. Nogle vacciner kan være påbudt, mens andre er anbefalet. Den letteste måde at få et overblik er enten at kontakte ens egen læge, eller statens serum institut.

Mange vaccinationer skal ofte tages flere gange, og med ugers mellemrum. Det anbefales derfor at planlægge sin rejse i god tid, så vaccinationerne kan tages tids nok. Nogle bestemte vaccinationer, f.eks. hepatitis A kan opnå utrolig lang levetid, hvis du tages flere gange med 6 – 12 måneder imellem. Hepatitis A vaccinen har normalt en levetid på 6 måneder, men hvis den gentages kan den beskytte en i 25 år.

 

Hygiejne

Desuden er hygiejnen på en destination som Zanzibar ofte tvivlsom. Derfor er det altid vigtigt at tage sine egne forholdsregler. Alt efter hvor man rejser hen, og hvordan ens rejse er arrangeret, og af hvem den er arrangeret af, svinger risikoen selvfølgelig. Ofte kan en god afspritningsgelé anbefales, både til brug på egne hænder, men også på bestikket. Hvis rejsen også byder på en god drink i aftensolen, er en god forholdsregel også at undgå isterninger. Isterningerne er tit lavet ud af den lokale vandbeholdning, og kan derfor indeholde farlige bakterier.

Buffet menuer kan også tit være en god idé at undgå. Buffeten lever ikke altid op til de standarder, som vi kender fra Danmark. Den kan have stået i for lang tid, eller hvad for lav varme. Så medmindre du kender stedet anbefales det også at undgås.